Ziua Jandarmeriei Romane

 JANDARMERIA ROMANA 165 ANI DE EXISTENTA

 

C.P.P.C.J. OCHIURI 10 ANI

03.04.2015

 

“Cutremure, inundatii, inzapeziri, meciuri de fotbal, manifestatii si chiar, doamne fereste ,actiuni teroriste, iata o multime de situatii care nu ar putea fi gestionate si rezolvate daca nu ar exista institutia numita “Jandarmerie”, infiintata in 1850 de catre Domnitorul Grigore Alexandru Ghica. In acest an se implinesc 165 de ani de cand Jandarmeria, prin cei numiti de noi jandarmi, a actionat, uneori chiar cu pretul vietii, pentru rezolvarea situatiilor care presupun siguranta cetateanului fata de pericolele enuntate mai sus si altele.

Zilnic, prin mass media aflam despre actiuni ale jandarmilor in folosul comunitatii.Uneori, mai ales in cadrul mitingurilor si manifestatiilor sunt criticati pentru actiuni dure, dar sa nu uitam ca a veghea la respectarea legii care cere fermitate si forta , nu mangaieri blande pe cap.

Comunitatea noastra poate fi mandra de a avea pe teritoriul ei o unitate reprezentativa a jandarmeriei , unica pe tara, cu rezonante internationale si anume C.P.P.C.J. Ochiuri, unitate infiintata in 2005, in locul unei foste unitati militare.

In anul 1978 aceasta unitate gazduia elevii de clasa a III a ai Scolii generale Gura Ocnitei. Pentru ei ,aceasta vizita a fost memorabila, avend ocazia sa cunoasca activitatea specifica din unitate, armamentul si masinile de lupta.

De-a lungul anilor am mai vizitat unitatea si de fiecare data remarcam dezvoltarea si complexitatea activitatilor.

Pentru noi este un motiv de mandrie ca oamenii din toata tara afla ca, pe harta Romaniei, exista localitatea Gura Ocnitei si centrul de perfectionare jandarmi.

Mai mult ,centrul participa si la activitati internationale, asa ca s-ar putea ca undeva, in Kosovo sau Afganistan sa se scrie despre Gura Ocnitei , o comuna din Romania , unde se pregatesc la standarde inalte , jandarmii romani.

Am dori ca prin actiuni gen “ Ziua Portilor Deschise “ cat mai multi cetateni ai comunei , in special copii si tineri, sa cunoasca activitatea acestui centru in speranta ca unii dintre ei vor deveni profestionistii de maine. Imbratisarea acestei profesii periculoase, care necesita devotament si curaj, ne ajuta pe noi, cetatenii de rand, sa traim intr-o societate stabila, sigura, cu respect pentru lege.

Va multumim din suflet si va dorim putere de munca si daruire in slujba cetatenilor si societatii.

 

“LA MULTI ANI”

 

Din partea Primarului si a aparatului de specialitate al Unitatii Administrativ Teritoriale Gura Ocnitei.