O noua lege foarte periculoasa la adresa libertatii de exprimare a fost votata luni in Parlament la propunerea deputatei PSD Laura Vicol, cunoscuta in presa si ca „avocata interlopilor”.

Noua lege, votata de Camera Deputatilor, incrimineaza instigarea la ura impotriva unei persoane sau a unui grup pe motiv de apartenenta politica.

Proiectul de lege avea ca scop initial punerea in acord a Codului Penal cu o directiva privind discriminarea pe criterii etnice, de rasa, sex etc. Dar un amendament introdus de Laura Vicol (PSD), sefa Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, incrimineaza si delictul de opinie pe motiv de apartenenta politica si prevede pedeapsa cu inchisoarea pana la 3 ani, a declarat pentru G4Media Mihai Badea (USR), membru in Comisia Juridica.

”Ce intelegeti prin instigare la ura impotriva unei persoane sau a unui grup de persoane pe criteriul opiniei sau apartenentei politice? Codul penal nu contine nicio definitie a acestei notiuni, care ramane la aprecierea instantei. Nesocotiti nu doar dreptul la libera exprimare, dar si principiul constitutional al calitatii, claritatii si preciziei legii. Practic, orice critica mai substantiala pe care un cetatean obisnuit sau un jurnalist o va aduce unui politician sau unui partid politic va putea fi considerata infractiune si pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani”, a declarat Mihai Badea.

Cine mai injura PSD risca 3 ani de puscarie. Lege noua votata luni in Parlament la propunerea PSD-istei Laura Vicol: „Se incrimineaza instigarea la ura impotriva unei persoane sau a unui grup pe motiv de apartenenta politica”

Lasă un răspuns